Start
Bilder_på_Barney 1
Barney_(hundtraff).htm

Om Barney

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Som Ni ser så läser jag nyheterna varje morgon  efter att hahämtat in tidningen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hej

Jag heter Barney och är en Jack Russel Terrier X. Född på Irland i Killkenny runt 1:a april 2002. Har ett underbart temperament. Är mycket social och aktiv och har lätt för att lära samt vill leka mycket. Vill också följa Matte och Husse hela tiden om jag bara kan.

Hur jag kom till är höljt i dunkel och även vem jag bodde hos först, själv kommer jag inte ihåg och ingen kan berätta. Det var en kvinna i Killkenny som tog hand om mig när jag jagade de farliga men mysiga bilarna där. Neverneverland annonserade på internet om mig och min husse såg annonsen och skickade ett mail att de ville gärna ha mig. Min nuvarande matte o husse hade redan bokat en JRT-valp som de skulle få till julen men då de fick reda på att de skulle få ta hand om mig så avbokade de honom. Det var tur för mig för annars så skulle jag kanske ha avlivats.

Min husse o matte hade haft hundar innan, b l a en stor jättesnäll schäfer (som innan de fick honom varit en problemhund). När han blev för gammal skaffade de sig inte någon ny eftersom de jobbade för mycket och inte hann med hundar tyckte de. Min husse hade blivit sjuk och måste arbeta mindre efter en mycket lång sjukskrivning och därför kunde de skaffa sig en hund igen som de så innerligen hade önskat. De hade kollat på väldigt många raser och hade efter mycket funderingar bestämt sig för att en JRT skulle passa dem väl. Livlig o aktiv, intelligent o klippsk, lagom i storlek för att kunna hoppa i o ur deras båt med, ha i famn, skulle orka gå långa promenader för det behövde husse så innerligt väl. Eftersom de båda älskade att vara ute i naturen eller på havet i deras båt så måste hunden orka följa med dem. Gärna kunna lära sig god lydnad, sök, spår, appell och inte minst agility. En sak till var att Jenny, deras äldsta flicka var allergisk mot många hundtyper men  JRT-hundar hade gått bra.                                 

Jag kom till Arlanda efter lite strul med flygningen den 29:e precis efter midnatt. När min husse, som var uppe för att möta mig, fick se mig blev han väldigt, väldigt glad. Det var precis en sån hund han tänkt sig och så har det blivit. Vi funkar väldigt bra ihop, sover en stund efter frukosten då matte åkt i väg till jobbet. Innan matte åker så kollar jag från min korg när husse hämtar kudden o filten så då vet jag det är dags och går till soffan o väntar. Efter en timme eller så stiger husse upp för att koka sig en kopp kaffe medan jag fortsätter sova i min korg. Sen går vi ut o kollar. Jobbar lite kanske i trädgården eller så. Efter lunch så går vi nästan alltid en jätterunda på 1- 2 timmar o jag får nosa på så mycket så samt träffa flera andra hundar o mattar. Sen pluggar husse lite o jag vilar mig eller leker med mina bollar eller snuttetrasor. 

Jag har dresserat husse jättebra till att kasta bollar så jag har väldigt roligt. Hi hi han tror att det är han som lärt mig att hämta bollarna, krypa, sitta vackert, sitt, ligg, gå fot men det är bara som han tror. Det är jag som fått honom att göra det. Genom att jag lossas att jag gör det som han vill  tar han sig tid med mig och det har blivit mycket av det. Vi har väldigt roligt ihop o sen när matte kommer hem igen så rusar jag ut o möter henne. Jag får en jättekram och hon får en puss eller två. När vi ätit så går vi ofta ut en runda igen. Det är oftast matte som går ut med mig på morgnar o kvällar o ofta träffar vi på något djur eller så hittar jag ett sork- eller kaninhål. Jag tar alltid in morgontidningen. Bäst var när jag skrämde iväg två stora älgar, hi hi gissa om de blev skraja. Sen håller jag vildsvinen borta från vår tomt. Det är ofta de har gått alldeles nära på nätterna. Vänta bara en dag skall jag nog få tag i dem...... 

Nu när våren kommit så springer jag ute nästan hela dagen då husse går o påtar i trädgården eller gör något annat mystiskt. Jag hittar på hela tiden nya saker att busa med samt nya hål som jag håller koll så inga dumma mullvadar o likande kommer hit. Sen får husse o matte ofta för sig att kasta freesbe när jag står där och tittar så bedjande på den och det är nog det roligaste jag vet och jag har blivit riktigt duktig på att fånga den. Vi kanske ska tävla i det också någon gång. Som Ni ser så blir alla så trötta då de är tillsammans med mig, de säger att jag är så rogivande, vad de kan mena med det.....

Hösten 04 har vi gått på hundträff med 5 andra hundar o Kjell som lett vår träning. Det är jättekul o matte o husse får många fina tips hur man tränar mig.

Ni kan se några bilder på om Ni klickar här.

Vad tycker Ni om mitt nya hundtäcke som Ni kan se på bilden nedan. Jag är ju från Irland och är inte så van vid så kalla vintrar o snö så jag fryser så lätt. Därför var min husse o matte och köpte ett fint hundtäcke, mjukt o gott o som inte skaver alls men som är så varm med teddyfoder o så blir jag inte alls blöt o det är så skönt det när jag lägger mig ner för att vila.

 

 

 

 

Tryck på bilden ovan så får ni se vilken best jag kan förvandlas till.....